September 16, 2014 Gezondheid, Voeding 5613

Alles over Vitaminen en Mineralen

Vaak vraagt men zich af of suppletie wel zo nodig is. In een samenleving waarin we natuurlijke schone lucht inademen, gevarieerd en gezond eten, voldoende bewegen en niet of nauwelijks in aanraking komen met stress, is dit inderdaad niet noodzakelijk. We leven echter niet in een utopie.

In onze huidige samenleving is de behoefte aan vitale voedingsstoffen groter dan voorheen. Onze voeding is door de landbouw ernstig verarmd en bevat nog maar weinig vitamines, mineralen en spoorelementen. De huidige (milieu)vervuiling, de hoge maatschappelijke druk en een verkeerde levensstijl zorgen er nog eens voor dat de behoefte aan deze voedingsstoffen nog groter is dan voorheen.


Voeding / Nutrition

Verarmde voeding
De grote vraag naar verse groente en fruit heeft ertoe geleid dat deze op grote schaal worden verbouwd. De bodem waarop deze producten groeien is door de jaren heen sterk verarmd en de voedingsstoffen die nog in de bodem zitten, moeten door veel producten worden gedeeld. Door de vele moderne technieken en het toedienen van kunstmatige voedingsstoffen kunnen we nog steeds genieten van deze verse producten.
 
Echter de voedingsstoffen die ze bevatten, is nog maar een schijntje van wat er ooit in heeft gezeten. Uit diverse studies is gebleken dat groente en fruit onvoldoende essentiële voedingsstoffen bevatten die voor ons zo belangrijk zijn.

 

Vervuiling

Dagelijks komen we in aanraking met schadelijke stoffen door luchtverontreiniging, bodemverontreiniging en waterverontreiniging. Fijnstof, PCB's, dioxines en zware metalen zijn enkele voorbeelden van stoffen die we via de lucht, het drinkwater of onze voeding binnenkrijgen. Ons lichaam moet deze stoffen kunnen afvoeren en hiervoor hebben we extra vitamines en mineralen nodig.

Maatschappelijke druk

Er ligt een hoop druk op onze schouders. Een drukke baan, woonlasten die betaald moet worden en misschien zelfs een gezin om te onderhouden. Dit alles zorgt voor de aanmaak van cortisol, ook beter bekend als het stresshormoon. Cortisol komt vrij bij elke vorm van stress, zowel geestelijk als lichamelijk. Ook kan bij stress adrenaline en noradrenaline worden aangemaakt. Al deze hormonen zijn er voor bedoeld om ons alert te maken om te vechten en/of te vluchten en kost ons lichaam een hoop vitamines en mineralen.

Levensstijl
Te laat naar bed gaan, te kort slapen, te weinig of de verkeerde manier van ontspanning en veel digitale afleiding zijn stuk voor stuk factoren die ons lichaam ook moet verwerken. Daardoor is vereist dat ons lichaam goed voorzien is van voedingsstoffen.
Conclusie
Door vele factoren hebben we een grotere behoefte aan vitale voedingsstoffen, maar we krijgen te weinig van deze belangrijke stoffen binnen via onze voeding, suppletie is dus ook een goede oplossing.

HLTHY Basic Pakket

HLTHY heeft een basissuppletie samengesteld om je te voorzien in de grotere behoefte aan voedingsstoffen.

Tip,  Met Gebruik van deze button/link, krijgt U 10% korting op uw bestelling!!

Andere Berichten